28 ΜΑΙ
2012

Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Δράμας: Κινητή έκθεση - Χρονολόγιο Νικηφόρου Βρεττάκου

Κινητή έκθεση για τον ποιητή Νικηφόρο Βρεττάκο - Δημόσια Κεντρική 
Βιβλιοθήκη Δράμας

Με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη γέννηση του εθνικού μας ποιητή Νικηφόρου Βρεττάκου, η φετινή χρονιά έχει ανακηρυχθεί ως "έτος Νικηφόρου Βρεττάκου" και παράλληλα διοργανώνονται διάφορες επετειακές εκδηλώσεις. Στο πλαίσιο αυτών των εκδηλώσεων είναι διαθέσιμη η κινητή έκθεση - χρονολόγιο, η οποία είναι αφιερωμένη στη ζωή και στο έργο του ποιητή. Η έκθεση παραχωρείται από τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σπάρτης, η οποία φιλοξενεί το αρχείο του ποιητή. Στο πλαίσιο της συνεργασίας των Δημοσίων Βιβλιοθηκών και της ανάδειξης εκδηλώσεων και εκθέσεων που συμβάλλουν στα πολιτιστικά και εκπαιδευτικά δρώμενα της χώρας και αναδεικνύουν σημαντικές μορφές του τόπου μας, η έκθεση θα φιλοξενηθεί στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Δράμας. 
Η διάρκεια της έκθεσης θα αφορά το χρονικό διάστημα από 28 Μαϊου μέχρι 6 Ιουνίου 2012 και η έκθεση θα παρουσιαστεί στο αμφιθέατρο (αίθουσα εκδηλώσεων) της Βιβλιοθήκης, σύμφωνα με το ωράριο λειτουργίας της Βιβλιοθήκης (Δευτέρα και Πέμπτη 10:15 - 19:00 και Τρίτη, Τετάρτη και Παρασκευή 08:00 - 15:30). 
Επειδή ο Νικηφόρος Βρεττάκος αποτελεί μία σημαντική μορφή του τόπου μας και τα έργα του εκπέμπουν ένα πολυσήμαντο μήνυμα, θεωρούμε ότι η έκθεση πρέπει να γίνει γνωστή στην εκπαιδευτική κοινότητα της περιοχής μας και να την επισκεφθούν οι μαθητές της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας. Για το λόγο αυτό καλούμε τους εκπαιδευτικούς που επιθυμούν να επισκεφθούν την έκθεση με τους μαθητές τους, να επικοινωνούν με τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Δράμας στο τηλέφωνο 25210 33382 ή στο e - mail: kenbibldra@shc.gr της Βιβλιοθήκης για να κανονίσουν την επίσκεψη τους. 
Κατά τη διάρκεια της έκθεσης θα είναι διαθέσιμο σχετικό εκπαιδευτικό υλικό καθώς και ενημερωτικά έντυπα.
Επειδή η έκθεση θα παραμείνει για μικρό χρονικό διάστημα στην περιοχή μας και ένεκα του ότι περιοδεύει σε όλη τη χώρα, ευελπιστούμε στην άμεση ανταπόκριση σας, με γνώμονα την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη επισκεψιμότητα του μαθητικού πληθυσμού, προκειμένου να γνωρίσουν τον εθνικό μας ποιητή. 

Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΤΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ


ΜΑΡΙΑ ΚΑΠΙΑΚατηγορίες: Εκδηλώσεις
 

ρόπτρον | 2011